Hoe spiergroei stimuleren

Spread the love

spiergroeiOm spieren te kweken zul je meer moeten doen dan enkel gewichtstrainingen. Het dieet is een andere belangrijke rol waar je rekening mee moet houden als je grotere spieren wilt. Je spieren hebben brandstof nodig om zichzelf te herstellen en te kunnen groeien. Het kweken van spieren vereist zowel concentratie als motivatie. Houd je dus strikt aan een krachttraining schema en een toepasselijk dieet voor garantie op grotere en sterkere spieren.

Controleer het gehalte van proteïnen in jouw dieet. Proteïne is de basis voor het ontwikkelen van spieren. In proteïnen zitten zo’n 20 verschillende aminozuren die niet door je lichaam aangemaakt kunnen worden. Negen van deze aminozuren staan bekend als de essentiële aminozuren. Alleen een goed dieet verzekert je ervan dat je alle aminozuren die je nodig hebt binnenkrijgt. Voeg aan iedere maaltijd proteïnen toe. Eieren, melk en vlees zijn de meest voor de hand liggende voedingsmiddelen welke deze proteïnen die onmisbaar zijn voor het ontwikkelen van spieren zijn, bevatten. Maar ook bonen en noten bevatten proteïnen.

Voeg gezonde koolhydraten aan je dieet toe. Koolhydraten geven je de energie die je lichaam nodig heeft tijdens je work-outs. Volkoren brood, havermout, linzen, volkoren pasta en bruine rijst zijn voorbeelden van langzaam verteerbare koolhydraten die je aan je dieet wilt toevoegen en welke je spieren voorzien van brandstof.

Eet iedere dag zes maaltijden welke voor 50% uit proteïnen, 30% uit koolhydraten en 20% uit vet bestaan. Door deze verhoudingen aan te houden, eet je de gehele dag gebalanceerde maaltijden. Door zes keer op een dag te eten, heb je genoeg energie om work-outs te kunnen uitvoeren en zo sterke en gezonde spieren te ontwikkelen. Fruit, groenten en granen voorzien je voor iedere maaltijd van de behoefte naar proteïnen, koolhydraten en vet. Daarnaast bevatten zij ook andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Verminder je consumptie van suiker en alcohol.

Plan een uur voor een work-out een kleine maaltijd in om je spieren van brandstof te voorzien. Je wilt voordat je naar de sportschool gaat een maaltijd bestaande uit langzaam verteerbare koolhydraten, snel verteerbare koolhydraten en proteïnen eten. Voorbeelden van langzaam verteerbare koolhydraten zijn bruine rijst, volkoren pasta en langkorrelige witte rijst. Eet voor de work-out ongeveer 20 tot 40 gram langzaam verteerbare koolhydraten. Sinaasappels, appels en bananen zijn voorbeelden van snel verteerbare koolhydraten. Eet voor de work-out slechts een van deze snel verteerbare koolhydraten. Tot slot wil je voor je work-out ook een vorm van proteïne naar binnen krijgen. Kalkoen, magere melk en kip zijn voorbeelden van voedingsmiddelen met proteïnen die je aan je maaltijd voor je work-out kan toevoegen. Je kunt echter ter vervanging van deze voedingsmiddelen echter ook een wheyproteïne shake drinken.

Eet een half uur tot een uur na je work-out opnieuw een maaltijd. Door na je work-out een vaste maaltijd te eten, vertraag je je spijsvertering dus overweeg na de work-out het maken van een shake met proteïne en dextrosepoeder. Dextrose fungeert als een koolhydraat en voorziet je lichaam van brandstof na de work-out. proteïne helpt met het herstellen en laten groeien van je spieren. Shakes zijn makkelijker te verteren voor je lichaam en je kunt deze zonder problemen meenemen naar de sportschool. Voeg enkel wat water toe en je shake is klaar.

Drink genoeg water. Drink minimaal 3 liter per dag om de vloeistof die je tijdens je work-out door te zweten verliest te vervangen. Als je niet genoeg water drinkt, raakt het lichaam uitgedroogd wat niet ideaal is als je spieren wilt kweken.

Hou in je schema ook ruimte over om te slapen en te rusten. Het groeien van spieren vindt plaats tijdens je slaap. Zorg ervoor dat je iedere nacht op zijn minst acht uur slaap krijgt. Tijdens je slaap komen groeihormonen vrij welke de ontwikkeling van spieren stimuleren. Dutjes tellen ook, dus zorg ervoor dat je, indien mogelijk, na je work-out een dutje doet.


Spread the love


Reacties

 1. By Stieven Lootens

  Reply

 2. By Danielle Moonen

  Reply

 3. By Erwin Vellinga

  Reply

 4. By Chris van Diepen

  Reply

 5. By sven

  Reply

 6. By Denz

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *