Sixpack kweken met een Pull-Up Bar

sixpack-pullupEen pull-up bar is één van de meest veelzijdige maar eenvoudig te gebruiken sportschoolapparaten die er bestaat. Het kan zowel thuis als in de sportschool en niet alleen voor het sterker en groter maken van de armen en rug, maar ook voor de buikspieren gebruikt worden.

Als je een pull-up bar aanschaft welke je aan een deur in je huis kunt bevestigen, zorg er dan voor dat je deze van te voren test om te zien hoeveel gewicht deze aan kan, aangezien je bij een aantal van deze oefeningen ondersteboven moet gaan hangen.

Door oefeningen op de vloer die je buikspieren trainen samen uit te voeren met hangende buikspieroefeningen die je buikspieren forceren om je eigen gewicht te dragen, kun je een meer gebalanceerde workout met geweldige resultaten uitvoeren.

1. hanging knee raise. Ga met je handen aan de pull-up bar hangen. Buig je knieën en breng deze langzaam naar je borstkas. Blaas tijdens het optillen uit en adem in terwijl je langzaam je benen laat zakken. Herhaal deze oefening op een langzame en beheerste manier zo vaak als je maar kunt totdat je je spieren voelt branden.

2. hanging crunches. Ga met je knieën aan de pull-up bar hangen. Plaats je voeten op een vaste plek op de deuropening. Plaats je handen achter je gezicht. Til je bovenlichaam tot aan je knieën en gebruik hierbij enkel je buikspieren. Trek jezelf niet volledig omhoog maar wel hoog genoeg dat je je buikspieren volledig moet benutten. Hou dit één tel vast en laat daarna jezelf langzaam weer zakken. Haal langzaam adem, maak beheerste bewegingen en herhaal deze oefening zo vaak als je maar kunt totdat je je spieren voelt branden.

3. hanging leg lift. Ga met je handen aan de pull-up bar hangen. Til beide benen tegelijk voor je uit, hou deze recht gestrekt en hou je voeten bij elkaar. Neem een pauze wanneer je je boven de pull-up bar bevindt en hou je benen recht voor je lichaam voordat je naar beneden zakt. Haal langzaam adem, maak beheerste bewegingen en herhaal deze oefening zo vaak als je maar kunt totdat je je spieren voelt branden.Reacties

  1. By Marcels Pagina

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *