Wat eten na je workout?

Spread the love

spek eieren sandwichVeel mensen stellen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Voor mensen die zich echter bezighouden met voeding en fitness, is de maaltijd na het sporten van groot belang. Je moet het lichaam, nadat je deze aan het werk hebt gezet, opnieuw voorzien van de nodige calorieën en voedingsstoffen.

Eet binnen een uur na het sporten, het liefst zo snel mogelijk, een maaltijd. Het lichaam heeft, na een workout, het meeste baat bij het nuttigen van een maaltijd binnen dit tijdsbestek.

Zorg ervoor dat de maaltijd zowel magere bronnen van proteïnen als complexe koolhydraten bevat en voorkom het nuttigen van vetten. Er zijn talloze goede vetten die je in je dagelijks dieet moet implementeren maar bewaar het nuttigen van deze vetten voor andere maaltijden. Probeer met het eten van de maaltijd na het sporten ongeveer 30 gram proteïne en 50 gram koolhydraten te nuttigen.

Kies de juiste bronnen van proteïnen en koolhydraten om te nuttigen na de workout. Eieren, tonijn, bonen en kipfilet zijn voorbeelden van goede bronnen van proteïnen. Meergranen producten zoals bruine rijst en volkorenbrood zijn goede bronnen van complexe koolhydraten. Deze voedingsmiddelen zorgen na een workout voor herstel en behoud van je energieniveau.

Drink, als je niet genoeg tijd hebt om binnen een uur na het sporten een volledige maaltijd te nuttigen, een proteïne shake. proteïne shakes zijn een prima manier om vloeistof dat tijdens het sporten door het lichaam uitgezweet is aan te vullen en ze zijn een goede en gemakkelijk te absorberen bron van belangrijke proteïnen en koolhydraten. Shakes die whey proteïnen en dextrose bevatten worden sneller geabsorbeerd en worden daarom ook sneller door het lichaam verwerkt. Deze shakes bevatten bovendien meestal over de juiste hoeveelheid koolhydraten en proteïne.


Spread the love


Reacties

 1. By Riny Frijters

  Reply

 2. By Andy Hummel

  Reply

 3. By Sven Willems

  Reply

 4. By Lori Bene

  Reply

 5. By Jeffrey Noorlander

  Reply

 6. By Boy Aeron Haarms

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *